by

18-årig sprøjtede peberspray i ansigtet på anden ung mand

En 18-årig mand blev onsdag eftermiddag anklaget for at have sprøjtet peberspray i ansigtet på en anden ung mand på TemaBar i Vejle. Udover peberspray blev den tiltalte også anklaget for grov vold.

Af Nikola Jovic

HORSENS BYRET: Onsdag eftermiddag blev en 18-årig mand anklaget for grov vold og brug af peberspray på offentligt tilgængelige steder. Episoden foregik den 19. maj på TemaBar i Vejle. Her havde den tiltalte sprøjtet peberspray i ansigtet på en anden ung mand og efterfølgende slået ham i hovedet. Den tiltalte meldte sig uskyldig i forholdet om grov vold, men skyldig i forholdet om brug af peberspray.

Tiltalte følte sig omringet

Hændelsen foregik på toilettet på TemaBar i Vejle. Her blev den tiltalte konfronteret af en anden ung mand. Det viser en video af hændelsen, som blev vist i retten. På videoen kan man også se, hvordan der var flere unge mænd, som stod omkring den tiltalte. Han fortalte, hvordan han prøvede at afværge situationen, men til sidst følte sig nødsaget til at gøre noget, da han følte sig omringet. Hen fortæller, hvordan han året forinden var blevet truet af samme “gruppering” af drenge. Han havde efterfølgende rejst til USA i et år. Da han kom tilbage til Danmark, havde han derfor medbragt en peberspray i byen som “forberedt selvforsvar”. Efter de to unge mænd havde stået og konfronteret hinanden, tog den tiltale sin peberspray op af venstre lomme og sprayede den anden unge mand i ansigtet. Han slog ham efterfølgende med højre knyttet hånd og løb derefter ud af baren.

Et meget beruset offer

Den unge mand, som fik sprøjtet peberspray i ansigtet, vidnede efterfølgende, men huskede meget lidt af episode, da han havde drukket rigtig meget den pågældende aften. Da videoen blev vist, erkendte han, at han virkede konfronterende, men han fortalte dog, at han kun kendte en enkel af de unge mænd, som var inde på toilettet. Et andet vidne bekræftede også, at han ikke kendte nogle af personerne. Den tiltalte havde dog tidligere forklaret, at det pågældende vidne havde truet ham to gange under hændelsen. Vidnet fortalte, at han var kommet derind for at tisse, men på videoen gik han på intet tidspunkt på toilet, hvilket forsvaren også konfronterede ham med.

Sagen blev udsat til den 12. december, hvor der forventes, at der bliver afgivet dom.

Write a Comment

Comment